1. Adım
İşlemlerimizi Sepolia Testnet Ağından yapacağımız için ilk olarak test ETH ihtiyacımız olacak. Aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Link 1
Link 2
Link 3
Link 4
Link 5
Ve bridge işleminde kullanacağımız ağı da öncesinde eklememiz gerekli. MetaMask manuel olarak ağ ekleyelim ve aşağıdaki bilgileri girelim.

Ağ adı:Multi Sequencer Testnet L2
Ağ URL adresi:https://testnet-rollup-api.altlayer.io
Zincir Kimliği:9997
Para Birimi Sembolü:ETH
2. Adım
MSEQ ERC20 Faucetten token talep edelim.
Bunun için BURAYA tıklayın ve twitter hesabınız ile giriş yaptıktan sonra cüzdan adresinizi girin.

3. Adım
NFT Mint edeceğiz. Bunun için BURAYA tıklayın ve siteye gidin. Ardından gösterdiğim şekilde "Mint MSNFT" tıklayın ve işlemi onaylayın

4. Adım
Şimdi köprü işlemi yapacağız. Bunun için BURAYA tıklayın ve siteye gidin. Ardından gösterdiğim şekilde hem deposit hem de withdraw işlemlerini yapın. Deposit işleminden sonra Withdraw işlemini yapacağımız için ilk olarak deposit etmemiz gerekiyor.
Deposit işlem örneği:

Withdraw işlem örneği:

5. Adım
Tekrar bridge yapacağız fakat tokenler ile değil NFT'ler ile.
https://sepolia.etherscan.io/ ziyaret edin ve cüzdan adresinizi arama kısmına yapıştırın ve arayın.

Sonrasında varlıklarınızı genişletin ve "Multi-sequencer test NFT (MSNFT)" tıklayın

Buradaki ID'leri kopyalayın ve bridge sitesinde tekrar gidin. Bridgeye gitmek için TIKLAYINIZ

Deposit seçeneğine tıklayınız ve MSNFT'yi seçip kopyaladığınız ID'lerden bir tanesini yazın ve onaylayın. Bu işlem biraz uzun sürebilir.

Deposit ettikten sonra NFT için withdraw işlemi yapın.
NFT Withdraw işlem örneği:

Testnetimiz bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Altlayer galxe görevlerini yapıp OAT Mintlemeyi unutmayın. Bu yaptığımız tüm işlemler aslında galxe görevleri için de geçerli. Otomatik olarak belli bir saatte güncellendiğinden dolayı testneti bitirdikten 1-2 gün sonra Galxe'ye girip OAT'ı mintleyebilirsiniz. Galxe Oat Mintlemek için TIKLAYINIZ
Altlayer Sosyal Medya Hesapları
Site
Twitter
Discord
Medium